Pages

Wednesday, May 23, 2012

Prince!

Assalamualaikum...

Hari ni just nak share 2 perkara je tentang my prince yang selalu buat ayah ngan ibu tertawa dan sedih..

Adegan 1- drama swasta

Hari pertama setiap minggu hantar ke rumah pengasuh mesti ada adegan ini...biasanya isnin la sebab ahad adalah hari ayah menghantar dia..tapi ibu cam biasa la tetap kena hantar gak walaupun berdetik dup dap gak jantung ni hahahha...klau adegan menangis ok lagi siap peluk2 x mo lepas tu la yang buat ibu sedih..adegan ni bukan sudah lama berlalu yer tapi makin besar makin menjadi...aduh parah ini..bila dok dalam keta sorang2 ibu lak berdrama swasta...tu la anak ibu jangan buat ibu sedih2 tau nanti ibu lak berair (ibu yang lebih ni!)

Adegan 2 - mulut murai

Ini memang tidak dapat disangkal lagi la...mulut cam bertih jagung...mebi budak2 kot kan cepat adapt ngan situasi sekeliling.Kadang2 apa yang kita katakan kat anak akan kena balik kat kita..

Anak : Apa la orang ni bodoh betul ...bla..bla..bla..
Ayah : Cakap lagi sekali ayah cubit mulut tuh..tak baik cakap cam tu Allah marah.
Ibu   : Ibu tampar mulut tu nanti
Anak : Maafkan saya...

10 minit berlalu...
Ibu : apa la bang tak reti la orang tu..bodoh...bla..bla..bla..
Anak : ayah..ayah ibu kata bodoh!cubit mulut ibu..tak baik kan ayah cakap macam tu..
Ayah : kan dah kena balik kat ibu...
Ibu : (gulp..terkena balik aku) Ok..ok...sori ..ibu minta maaf yer..ibu tak kata dah

Pengajaran : Jangan jadi seperti ketam ajar anak berjalan!

Adegan 3 - merajuk

Adin, jangan main benda tu..jangan buat cam ni..bla..bla..bla..kemudian akan tedengar satu bunyi..kedegang!Tau abunyi apa tu?bunyi pitu bilik yang ditutup kuat oleh si anak sebab merajuk kena marah..hahhahah...pastu akan buka pintu semula nagn muka masam mencuka sambil dok diam atas kerusi sehinggalah dipujuk...wahai anak..adakah sifat ibu yang tak baik tu yang ditirunya..wallahua'lam...

Haahhahah...semua itu adalah pengajaran buat ibu yang selalu terlupa!(Sori my dear!)

 main pomen pomen kat rumah kampung


suka ngat ngan 'kolam' kak sarah (anak buah ibu)

2 comments:

Cik Shiqa said...

akak, dh besar ek anak teruna akak nih. makin hensem..

Ibu_Aqiel said...

tq aniq..beasr dah...mulut macam murai...hahhaa

Post a Comment