Pages

Monday, May 16, 2011

Perubahan demi perubahan..

Alhamdulillah Wan Aqiel Zulhaqeem genap 2 tahun 28 april lalu..seperti yang dijanjikan ni la nak update pasal dia...dan mcm budak besar dah dia nih..hehhehe..masa timbang ari tu dah 13 kilo n tgi 80cm..alhamdulillah anugerah Allah yang paling bernilai buat ayah dan ibu...orait mari kita tgk sikit sebanyak cotetan ibu dan sikit gambar yang dh lama tangkap dn x sempat nak masukkan...

1. Koleksi-banyak gak la buku2 yang kami beli tuk dia dari kecil smpai skang..alhamdulillah dh banyak gambar yang dia kenal dan boleh sebut...x rugi rasa beli buku2 tuh...



2.Hobi-yang ni plak hobi dia..mengutip duit2 syiling tuk masuk dalam tabung hehehhe...sikit2 lama2 jadi bukit kan...yang terbaru...leka tul ngan laptop..biasanya dia akan sebut aa..ba klau nak laptop tuh sebab dalam tu kami kumpulkan video2 muslim kids school yang ada iqra'..dalam 14 video la...tuk hadiah bday lak...sepakat nak belikan dia buku2 dan cd dr BYC(brainy young caliph) sebab suka tengok yang faizah belikan tuk aisya..terus tnay n order online hehehehe..tapi yang tu x sempat nak amik gambar plak..





3. Perangai-semakin bijak dan petah...apa yang paling best dia dah pndai sebut..bu(ibu) tapi klau pngil lama2 jadi abu...x pa la janji leh sebut kan sbb sblm ni dia sebut mei...mungkin mak kot...apa yang paling best dia pndai pgil ibu pada 1 april(hari jadi ibu)..wah hadiah yang paling bernilai buat ibu tahun nih...dah pndai bila org tnya ibu nm pa?dia akan sebut nita..ayah?di...tok ayah?maq (omar)tok wey?ah(zarah) heheheh cute sgt...ayah keja mn?pen(puspen)..klau ibu ayah x dak..p mn?p ja(keja)...soalan x yah cakap la..nk p mn la smua dia tau...lagi x jwb g tu la bertanya...skang ni plak suka lagu 1 malaysia..tunjuk jri 1 n kata atu mesia...dah pndai kira gak..atu uwa iga empat ima..lompat p ujuh, apam.. biyam.. puyuh... hahah... boleh la...kena betulkan je...huruf jawi ada yg dia kenal la.. alif.. ba.. ta..rha..lam alif...ya...n last mesti sebut wassalamu..

tu la dulu nak update(sbb yang ni yg sempat)..adoi byk sguh keja menanti ni...by..

1 comments:

Cik Shiqa said...

pandai dah aqeel.. bijak..

Post a Comment