Pages

Friday, September 3, 2010

Berhabuk

Alahai berhabuk la plak blog ni lmnya x update...adoi nk buat cmne..malas nk berblogging la..org de blog kt pun nkbuat gak..last2 dah berhabuk,bersawang semua pun x update2 gak hahahhaha...

28/09 genap 1 thn 4 bln umur anak ibu..dh besar rupanya ye..perangai pun dah berubah. So mari kita tengok perangai2 dia.

1. berat : 10.7 kg (alhamdulillah)

2. dah pndai merajuk (nangis bila kn marah-nak gelak plak)

3. tgk astro oasis mmg wajib (berebut ngan ibu la slunya..hhaha)

4. x leh dok diam dah..bwk p klinik pun jenuh ngejor nih..sama la klau ke tasik melati x nak blk la jawabnya...x nak org dukung nk jalan tgk air .

5.dah pndai tolong ibu kat dapur..hahhhahah

6. suka la baiki2 mainan dia..klau car dia, dia buang rim..klau yg muzik2 tu buang bateri..adoi bahaya la plak..

7. x nak dok dlm car seat dah..klau de car seat x nak masuk keta..klau bunag je..terus panjat nak duduk kat tempat duduk tu..

8. suka panjat pintu n bawak kunci nak buka grill

9. kalu org buat dia..dia akan puk(tampar) org tu balik

10. kalau dgr org gelak dia pun gelak gak

11.dah pndai mendengar arahan..pe yg kita srh mesti dia akan buat..bagus anak ibu


LAYAN GAMBAR PLAK...

aktiviti memproses mainan tuk amik bateri

panjat grill..time amik ni dia x bawak lak kunci..hehheeh

tgk tu..dia je dok kat tempat dia..x nak dah car seat..tapai kadang2 tu berdiri


tasik melati - cubaan memanjat


tasik melati - yang ni dh berjaya memanjat


tasik melati - tgk air ngan ayah

ni adalah aktiviti menumbuk hahhahah...

4 comments:

f a i z a h 's said...

haha..lawak la aqiel ni tang menumbuk gna lesung batu tuh... "xmasuk mata ka cabai tuh aqiel??" ehhehe :D anak sulung kena la tlg rajin ibu kan?? da ada ciri2 tuh knita :)xlama nk ada adik lak kot...hihi

Ibu_Aqiel said...

tolong la tu..tolong sepahkan apa2 yg dia tumbuk tuh..adoi la..tu je cara klau nk bg dok diam smbil memasak heheh..adik ke???jgn cepat sgt kot...hahhahah

Cik Shiqa said...

comel aqeel rajin tlong ibu yea.haha

Ibu_Aqiel said...

rajin ngacau la aunty aniq..menambah lagi keja ibu dia nk ngemas huhuhu..

Post a Comment